Cum fac upload de fisiere pe blog?

Forma fisierelor

Poti face upload doar la poze si fisiere video pe blogul tau Blogger. Acest lucru se poate face doar prin ajutorul post-urilor. Pentru a face asta logati-va in contul Blogger, intra-ti in panoul de control, apoi creare post. Se va deschide editorul de post-uri. In partea de sus a acestuia , muta-ti clickul peste imagini pana gasiti butonul "incarca imagine" sau "incarca fisier video". Se poate incarca o imagine din propriul calculator sau prin metoda copierii unei alte adrese de imagine de pe web.


Marimea Fisierelor

Este o limita de 300 Mb pentru imaginile incarcate pe blogul d-voastra Blogger. Daca e un blog FTP atunci probabil spatiul va fi determinat de serverul de gazduire. Daca postati cu Blogger Mobile atunci exista o limita de 250 Kb pentru fiecare imagine in parte.

Paginile individuale de pe blog sunt limitate la marimea de 1Mb. Prima pagina ar putea trece de aceasta limita asa ca limiteaza numarul posturilor pe pagina la 4 posturi in felul urmator : Setari>>Formatare>>Arata 4 posturi pe pagina>>Salvare setari.

Nu exista nici o limita la numarul blogurilor pe care le poti avea sau la numarul posturilor pe care le poti face. Nici pentru numarul commenturilor nu exista o limita.

Gazduirea gratuita a fisierelor

Pentru a nu intampina problema dimensiunilor si a naturii fisierului pe care vrei sa il uploadezi pe blog, iti recomand sa iti faci un cont la Googlepages. Poti crea pana la 5 situri la Googlepages fiecare cu cate 100 Mb spatiu pentru upload fisiere.
Daca nu iti poti crea cont la Googlepages (Google mai restrictioneaza numarul de conturi create) fati un cont la Google Groups. Si aici poti face upload de pana la 100 Mb. Dupa ce tiai facut cont la Google Groups, selecteaza optiunea Creare Grup Nou, in acest mod iti vei crea un grup de unde iti va fi usor sa iti uploadezi fisiere prin optiunea "Incarca fisiere". Dupa ce ai incarcat un fisier muta cursorul mouse-ului peste fisierul upload, iar jos in stanga sau dreapta iti va aparea adresa fisierului. Apoi vei trece la crearea post-ului, unde vei selecta din coltul din dreapta "Editati Html" si vei insera codul :
< href = "LINK OF YOUR FILE AT FREE HOST">DOWNLOAD FILE< /a > . (fara spatii intre caractere, doar intre "a" si "href") Pentru cei care nu inteleg, in locul "LINK OF YOUR FILE AT FREE HOST" veti copia linkul de la fisierul incarcat mai devreme in Google Groups, pastreaza ghilimelele. Dupa aceea vei publica articolul iar noua celor care il vom vedea ne va aparea "Download File" si vom putea face download la fisierul ales de tine. Succes!!

1 comentarii: (+add yours?)

Anonim spunea...

nu merge frate sa fac download de pe fisier...imi apre download to dar nu merge..daca ai timp si chef sa imi explici ma gasesti la adresa de email sau mess id:mihalache_valentin_marian@yahoo.com
http://mihalache-mvm.blogspot.com/