Ce este Adsense

Google Adsense este o cale, relativ usoara, pentru proprietarii de site-uri mici si mari, de a castiga bani afisand reclame relevante pe site-ul lor.

Cum functioneaza Google Adsense?

Google Adsense iti pune la dispozitie un numar foarte mare de formate (dimensiuni) de reclame � imagine, text si mai nou format video. Inserarea reclamelor in pagina este foarte usoara. In contul Google Adsense tu specifici tipul de reclama, formatul si culorile dupa care se genereaza, un cod pe care il inserezi in paginile tale - unde vrei ca reclama sa fie afisata. Poti folosi acelasi cod pentru orice site al tau - nu mai este nevoie sa astepti raspunsul daca este acceptat al doilea site.
De fiecare data cand pagina este vizualizata, bot-ul Adsense preia informatii de la Google, si astfel stie ce reclame sa listeze. Daca pagina nu este inscrisa in motorul de cautare Google atunci bot-ul va scana pagina pentru a determina ce reclame relevante sa afiseze.
Reclamele care apar in formatele de reclama provin din programul Google AdWords, program prin care diferite site-uri platesc pentru acea reclama. Botul Google alege reclamele potrivite pentru situl tau.

Acum te intrebi cati bani poti castiga din AdSense, ei bine tu primesti doar un mic procent dintr-un click. Google nu publica procentul pe care il primesti atunci cand reclama de pe site-ul tau a primit un click asa ca imi este greu sa iti zic cati bani poti castiga, depinde de tine si de vizitatorii tai. Ca veni vorba de vizitatori, iata de ce factori depinde castigul tau din Adsense:

- numarul de pagini vizualizate pe zi, numarul de vizitatori unici (recomandabil peste 500) si procentul de vizitatori unici noi pe zi (recomandabil sa fie de cel putin 15-20%);
- pretul stabilit de cel care plateste pentru fiecare clic primit pe reclama;
- numarul de persoane care dau clic pe reclame.

Asa ca daca ai un site cu putini vizitatori, e clar ca vei primi mai putini bani dar sunt si site-uri cu putini vizitatori dar care prin prizma temei lor prind o piata bune unde reclamele sunt cele mai bine platite, deci, alegeti si tema.

Dupa ce faci 100$ Google iti va trimite un cec sau mai nou plata se face si prin Western Union.

AdSense nu iti va optimiza pagina si nu iti va imbunatati rank-ul sitului in motoarele de cautare, deci daca ai auzit undeva de optiunea asta de optimizare, uita, e doar o metoda de a face cativa bani.