Cele mai bune idei pentru SEO

Search Engine Optimization (SEO) este tehnica de optmizare a blogului intrucat acesta sa ajunga in topul cautarilor motoarelor de cautare.
Primul Pas : Alege cuvintele cheie
Un cuvant cheie este acel cuvant care descrie cel mai bine pagina ta web. Ar trebui sa iti alegi cuvintele cheie inca dinainte de a te apuca de contruirea blogului. Nu iti numi blogul dupa numele tau decat daca numele tau este un brand...adica daca esti vreo vedeta, ceea ce nu cred ca esti ca daca erai iti facea altu care se pricepea blog. Daca te cheama Ion Ion ( e doar un exemplu) si vei avea blogul IonIon.blogspot.com vei observa ca nu vei avea decat 2-3 vizitarori pe zi..si aia vor fi prietenii de pe mess la care le trimti linkul. Obiectivul nostru este sa atragem trafic. Cauta un subiect despre care vrei sa vorbesti in blog si alegeti cuvintele cheie.
Keyword-urile principale sunt principalele cuvinte cheie din care deriveaza restul cuvintelor cheie. Acestea ar trebui sa fie in concordanta cu subiectul tau principal.
Keyword-urile secundare sunt cuvintele cheie care deriva in cele principale cu referinte la celelalte subiecte. Fa o lista de 500 de cuvinte pe care le vei plasa peste tot in pagini, de preferabil link-uri, imagini, tag-uri si text.
URL-ul blogului ar trebui sa contina cuvinte cheie.

Pasul Doi: Alegerea numelui site-ului.
Sfatul meu este sa nu fie de genul : "Welcome to my blog". Nu folosi cuvinte gen "and" deoarece sunt considerate cuvinte de "umplere". Mai bine foloseste simboluri ca in " Masini de vanzare | Unde gasesti cele mai bune masini". Numarul de caractere recomandat pentru numele site-ului este de 60 cu tot cu spatii.
Nu folosi doar cuvinte cheie in titlu, foloseste fraze din cuvinte cheie altfel va fi considerat spam de catre motoarele de cautare. Si posturile ar trebui sa contina cuvinte cheie, si nu folosi ALL CAPS...stii tu..nu da bine.

Pasul Trei: Metatags
Metatag-urile sunt cele de descriptive si cele cu , cuvinte cheie ( Description METATAGS si Keywords METATAGS) , arata ceva de genu:
Description Metatags:

< name = "description" content = "Your most important keyword phrases should appear in this description.">
Keywords Metatags:
< name = "keywords" content="keywords phrase 1, keyword phrase 2, keyword phrase 3, etc.">

Nu folosi cuvintele cheie de mai mult de 2-3 ori altfel vor fi considerate spamm.
Meta Keywords nu ar trebui sa depaseasca 1024 de caractere cu tot cu spatii.
Description Metatags nu ar trebui sa depaseasca 250 de caractere.

Pasul patru: Continutul
Fiecare post este alcatuit din Titlul postului , Continutul postului si Tags. Titlul postului sa contina cuvintele cheie si de preferabil sa fie in bold si de asemenea trecut in tag-uri. Continutul unui post ar trebui sa aiba 200-300 de caractere, sa contina cuvinte cheie dar sa fie totusi citibil vorba aia...bine la mine are mai mult de 300 de caractere pentru ca incerc sa iti explic cum se face corect. Da-ti drumu la Site Feeds si folosestete de ele sa iti promovezi blogul. Foloseste cuvintele cheie secundare in body-ul postului...desitatea cuvintelor cheie folosite ar trebui sa fie de maxim 8% din continut. Punele BOLD sau ITALIC nu le multiplica...ca iar ii spam.

Pasul cinci: Imaginile
Imaginile ar trebui sa fie mici ca pagina sa se incarce rapid. Nu folosi format BMP pentru ca sunt mari si greu de incarcat...iti recomand JPEG-uri...foloseste cuvinte cheie in descriptia lor, le va spune crawlerelor la ce se uita.Cand numesti imaginile foloseste in loc de spatiu (-) pentru ca le va spune motoarelor de cautare ca acestea separa cuvintele, daca folosesti (_) le va spune motoarelor de cautare ca textul este "gol".

Pasul sase: Linkurile
Foloseste cuvintele cheie pricipale si secundare in linkuri. Include cuvintele pricipale in textul care va urma atunci cand cineva da click pe link. Zona e mai sensibila si crawlerele motoarelor de cautare indexeaza cuvintele mai repede.
Foloseste mai multe bare de navigatie pe situl tau.
Foloseste atat linkuri interne cat si linkuri externe.

Pasul sapte: Sitemap-urile
Am explicat in alte posturi ce sunt Sitemap-urile. Foloseste Sitemap-uri pentru ca acestea sunt mai des verificate de crawlere si in mod normal site-ul tau va fi indexat mai rapid.

Pasul opt: Repeta toate pasurile de pana acum
Tehnica SEO este o tehnica care se aplica dupa crearea continutului si nu in timpul crearii. Sunt si lucruri care nu trebuie sa le faci daca vrei sa nu atragi crawlere..dar asta e subiectul unui alt post.
Tehnici SEO

Hai la treaba!


Vanzari apartamente Bucuresti

Director-Web.net